Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κεντρική Σελίδα   Περιεχόμενα


Χαιρετισμός Προέδρου
Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε.
Φεστιβάλ Βιβλίου
Πνευματικός Μάιος
Φεστιβάλ Αλεξανδρ/πολης
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία

Οι Θεσμοί που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β.Ε.


Στην πορεία του, ο Σύνδεσμος Εκδοτών με επίκεντρο το Φεστιβάλ Βιβλίου και τον Πνευματικό Μάιο, δημιούργησε θεσμούς, δράσεις και πρωτοβουλίες για το Βιβλίο και τον Πολιτισμό. Τα Περιφερειακά Φεστιβάλ Βιβλίου σε ακριτικές πόλεις της χώρας μας (Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Φλκώρινα, Καβάλα, Σέρρες κ.α.), οι "Ανοιξιάτικες Ημέρες Παιδείας" με εκδηλώσεις για το παιδί και το βιβλίο, η ετήσια Έκθεση Βορειοελλαδιτών Συγγραφέων, ο εορτασμός κάθε χρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους της 2ας Απριλίου - Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το "Τρένο του Βιβλίου" (μια κινητή έκθεση βιβλίου επάνω στις ράγες), το διήμερο για τα θερινά σινεμά "Χίλιες και δυο νύχτες σινεμά", όπου κινηματογραφόφιλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παλιές ελληνικές και ξένες ταινίες αλλά και συζητήσεις για τα θερινά σινεμά, όπως και βραβεύσεις σημαντικών ανθρώπων του κινηματογράφου, η "Γαλάζια Γραμμή" (παιδικά παραμύθια από το τηλέφωνο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), η συμμετοχή στην Παγκόσμια ΄Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (τιμώμενη χώρα το 2001 η Ελλάδα), κοινές εκδόσεις και βιβλιογραφικοί οδηγοί.

Σταθμό στην πορεία του Σ.ΕΚ.Β.Ε. αποτελεί η ίδρυση του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχει ως στόχο την γνωριμία, συνεργασία και αλληλεγγύη των συγγραφέων, εκδοτών και μεταφραστών της Βαλκανικής και την έκδοση κοινών ποιοτικών βαλκανικών έργων.

Επίσης ο Σύνδεσμος συμμετέχει μαζί με άλλους φορείς στο Λογοτεχνικό Αρχείο Θεσσαλονίκης που δημιούργησε η πολιτιστική πρωτεύουσα και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση και καταγραφή όλου του αρχειακού υλικού για την βορειοελλαδίτικη λογοτεχνία και οι λογοτεχνικές εκδηλώσεις.

Η μέχρι σήμερα πορεία, το έργο και η απήχηση όλων των θεσμών, δράσεων και πρωτοβουλιών του, έχουν καταξιώσει τον Σύνδεσμο Εκδοτών Β.Ε. στη συνείδηση των πολιτών, ως τον πιο δραστήριο και ζωντανό φορέα Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα.
[ Κεντρική Σελίδα ] [ Χαιρετισμός του Προέδρου ] [ Διοικητικό Συμβούλιο ] [ Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε. ] [ Φεστιβάλ Βιβλίου ] [ Πνευματικός Μάιος ] [ Φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης ] [ Δελτία Τύπου ] [ Επικοινωνία ]

Σ.ΕΚ.Β.Ε. 2011