Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κεντρική Σελίδα   Περιεχόμενα


Χαιρετισμός Προέδρου
Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε.
Φεστιβάλ Βιβλίου
Πνευματικός Μάιος
Φεστιβάλ Αλεξανδρ/πολης
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία

27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η μεγαλύτερη συντροφιά του πολιτισμού


poster27oΓια 27η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει με ξεχωριστή επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού, ανελλιπώς από το 1982, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 22 Ιουνίου 2008 με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και θα τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης.

Στα εκθετήρια, θα φιλοξενηθούν πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Για φετινή διοργάνωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, αναφέρει:

      "Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος και πιο καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, στη Βόρεια Ελλάδα. Η μεγαλύτερη συντροφιά του πολιτισμού. Η ανοδική πορεία που είχε το Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και φέτος και θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του βιβλιόφιλου κοινού, που μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει.
      Στη φετινή διοργάνωση, ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στο παιδί. Θα πραγματοποιηθεί ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για το παιδί, μία Γιορτή για το Παιδί, υπό τον τίτλο "Παιδικό Βιβλίο από όλο τον Κόσμο - Η παραμυθοχώρα του βιβλίου", όπου θα μπορούν οι μικροί αναγνώστες να ενημερωθούν για παιδικά βιβλία από όλο τον κόσμο και ταυτοχρόνως θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να παίξουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μέλημά μας είναι να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο βιβλίο από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να το αγαπήσουν και να γίνει ο παντοτινός τους φίλος. Μορφωμένα παιδιά σημαίνει καλύτεροι πολίτες".


Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
                                Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00


[ Κεντρική Σελίδα ] [ Χαιρετισμός του Προέδρου ] [ Διοικητικό Συμβούλιο ] [ Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε. ] [ Φεστιβάλ Βιβλίου ] [ Πνευματικός Μάιος ] [ Φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης ] [ Δελτία Τύπου ] [ Επικοινωνία ]

Σ.ΕΚ.Β.Ε. 2011