Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κεντρική Σελίδα   Περιεχόμενα


Χαιρετισμός Προέδρου
Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε.
Φεστιβάλ Βιβλίου
Πνευματικός Μάιος
Φεστιβάλ Αλεξανδρ/πολης
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία

26 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ένας καταξιωμένος πολιτιστικός Θεσμός

Η μεγαλύτερη συντροφιά του πολιτισμού


posterΓια 26η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει με ξεχωριστή επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού, ανελλιπώς από το 1982, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 17 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στο Ευρωπαϊκό όραμα, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τη υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, ένας καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, βρίσκεται κοντά στους αναγνώστες, κοντά στο βιβλιόφιλο κοινό διατηρώντας μια μοναδική "ερωτική" σχέση, μια μοναδική συνάντηση και επικοινωνία συγγραφέα και εκδότη με τον αναγνώστη με επίκεντρο τη γραφή και τη λογοτεχνία.

Στα καλαίσθητα εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης.

Για φετινή διοργάνωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, αναφέρει:

      "Το Φεστιβάλ Βιβλίου, η μαζικότερη και δημοφιλέστερη εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα αποδεικνύει με την επιτυχία του κάθε χρόνο ότι το βιβλίο παραμένει αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο, πηγή γνώσης, ιδεών, στοχασμού και ψυχαγωγίας. Κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Βιβλίου συναντιόνται για μια γόνιμη επικοινωνία αναγνώστες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξεως με τους συγγραφείς και τους εκδότες. Τούτο σημαίνει ότι το βιβλίο όχι μόνο κατέχει δεσπόζουσα θέση στην Κοινωνία της Πληροφορίας και του Διαδικτύου αλλά και παραμένει το κορυφαίο πολιτιστικό αγαθό για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Το βιβλίο είναι παντός καιρού.
      Το Φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στο κορυφαίο πείραμα συνεργασίας που έγινε ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και οδήγησε στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Το Φεστιβάλ Βιβλίου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα φιλοξενεί εκδηλώσεις αλλά και παρουσιάζει ενημερωτικό υλικό στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
      Εκτός από το Φεστιβάλ Βιβλίου που είναι και ο κεντρικός θεσμός και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 600 χιλιάδες επισκέπτες ο ΣΕΚΒΕ διοργανώνει παράλληλα και τον ΙΖ΄ Πνευματικό Μάιο που περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις λόγου, θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών και παρουσιάσεις βιβλίων. Οι εκδηλώσεις του ΙΖ΄ Πνευματικού Μαΐου που είναι αφιερωμένες στα 50 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και θα διαρκέσουν ως το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου. Επίσης ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας πρωτοστατεί όλη την χρονιά με δράσεις για το βιβλίο και τον πολιτισμό όπως τα Περιφερειακά Φεστιβάλ Βιβλίου σε ακριτικές πόλεις της χώρας μας, οι "Ανοιξιάτικες Ημέρες Παιδείας" με εκδηλώσεις για το παιδί και το βιβλίο, η ετήσια Έκθεση Βορειοελλαδιτών Συγγραφέων, ο εορτασμός κάθε χρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους της 2ας Απριλίου - Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το "Τρένο του Βιβλίου" (μια κινητή έκθεση βιβλίου επάνω στις ράγες), το διήμερο αφιέρωμα στους θερινούς κινηματογράφους με τίτλο "Χίλιες και δυο νύχτες σινεμά", όπου κινηματογραφόφιλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παλιές ελληνικές και ξένες ταινίες αλλά και συζητήσεις για την έβδομη τέχνη, με την παρουσία πρωταγωνιστών του Ελληνικού Κινηματογράφου αλλά και της μουσικής (Κώστας Βουτσάς, Άννα Φόνσου, Βασίλης Μάρος, Λουκιανός Κηλαϊδόνης κ.α) η "Γαλάζια Γραμμή" (παιδικά παραμύθια από το τηλέφωνο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), η συμμετοχή στην Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου κ.α"

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
                                Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00Ο.Π.Α.Π.

Επίσημος Χορηγός 26ου Φεστιβάλ Βιβλίου
& Εκδηλώσεων ΙΖ' Πνευματικού Μαϊου

[ Κεντρική Σελίδα ] [ Χαιρετισμός του Προέδρου ] [ Διοικητικό Συμβούλιο ] [ Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε. ] [ Φεστιβάλ Βιβλίου ] [ Πνευματικός Μάιος ] [ Φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης ] [ Δελτία Τύπου ] [ Επικοινωνία ]

Σ.ΕΚ.Β.Ε. 2011